top of page
307390319_1040873769818107_20363850564959648_n.jpg

Välkommen till BPH 2023

En BPH beskrivning hos oss kostar 900 kr.

Ängsgården Hundutbildning AB är en icke momsbefriad organisation, därför går 180kr per deltagare direkt till staten i momsinbetalning. Vi betalar arvoden och milersättning till alla våra funktionärer. 200 kr i stambokföringsavgift per hund går direkt till Svenska kennelklubben.

Hälsningar

Work for funs BPH-team

Platser som bokas:

  • Betalas direkt vid bokning, via kortbetalning.

  • Faktura 30 dagar finns som alternativ för dig som inte vill/kan betala med kort. Vid utebliven betalning stryks din plats.

  • Våra bokningsvillkor följer lagen om distansavtal i samband med bokning av BPH. Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp, från dagen din bokning registreras hos oss.

  • Är du uppfödare/rasklubb/kompisgäng som bokar 6-10 platser (välj faktura som betalningsalternativ) debiteras en bokningsavgift på 300 kr/plats som betalas senast 30 dagar efter bokning. Den person som står för bokningen faktureras för alla platser. 30 dagar innan beskrivningen faktureras resterande 600 kr/plats och uppgifter på hundarna samt kontaktuppgifter till ägarna skickas till oss.

  • Innan du bokar din plats, läs igenom dopningsreglerna, som du hittar en länk till längst ner på den här sidan. En vanlig miss som hundägare gör är att smärtlindring räknas som doping och har minst 14 dagars karens. Det finns olika karens på olika preparat. Löptikar får delta men startar sist på dagen. Kemiskt kastrerade hundar kan inte delta i BPH. De har 6 månaders karenstid. Det åligger hundägare att känna till reglerna för detta innan bokning görs.

  • Om hunden är sjuk eller skadad på beskrivningsdagen behöver vi veterinärintyg för att återbetala avgiften. 

Våra arrangemang 2023
 

April:

1/4 fullbokad 1

5/4

16/4

Maj:

6/5 

7/5 

13/5 

14/5 fullbokad

Juli:

1/7

2/7

26/7

27/7

Augusti:

19/8

20/8

September:

2/9

Oktober:

7/10

8/10

Utöver dessa arrangemang har vi kennel-BPH som är bokade av respektive kennel och/eller rasklubb. Dessa står inte med här. 

Beskrivningen innehåller sju moment och syftar till att ge en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Den omfattar exempelvis möte med främmande personer, att leka, leta efter mat och att stöta på överraskningar. Om hundägaren vill kan också hundens reaktion vid skott prövas.

​Efter att du och din hund har gått banan gör beskrivaren en muntlig redovisning av hundens reaktioner och ger en subjektiv sammanfattning av dess personlighet. Detta får du i ett sammanfattande protokoll efter beskrivningen. Du har möjlighet att köpa en BPH-rosett efter genomförd beskrivning. Efter ett par dagar finns hela protokollet att läsa på SKK:s avelsdata.

​Utifrån de reaktioner din hund visar vid de olika momenten kommer du få en uppfattning om vad den har sina starka sidor och under vilka omständigheter den kanske behöver stöd och uppmuntran. Kanske kan du också få en förklaring till uppträdande och agerande hos din hund som du uppfattar som krävande eller oönskade.

Det är till god hjälp för special- och rasklubbar, hunduppfödare och hundägare att ha ett verktyg som under ordnade former beskriver mentaliteten hos såväl tilltänkta avelsdjur som familje-, sällskaps- och arbetande hundar. Varje BPH-beskriven hund bidrar med en liten del till ökad kännedom och förståelse för just rasens egenskaper och särdrag, men också för vår hundpopulations mentalitet i ett större perspektiv.

​Din hund måste ha fyllt 12 månader för att kunna genomgå BPH. Det finns ingen övre gräns. Din hund ska vara ID-märkt och vaccinerad. Oregistrerade hundar måste ha tävlingslicens. Du som ägare eller förare ska vara med i SKK eller i special/rasklubb. Det krävs inga förberedelser och det finns inga krav på att din hund ska vara lydig. Vår bana är inhägnad så hunden kan inte rymma under de moment där den är lös. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får instruktioner av testledaren om hur du ska gå tillväga vid varje moment.

Anmälan till BPH innebär att du ingår avtal med Work for fun-Hundutbildning och SKK. Med avtalet som laglig grund lagrar och behandlar Work for fun-Hundutbildning dina personuppgifter under en period om högst 90 dagar i syfte att administrera ditt provdeltagande. Efter provtillfället skickas dina personuppgifter samt provresultatet till Svenska Kennelklubben för behandling, lagring och publicering på SKKs Hund- och Avelsdata. Du kan läsa mer om SKKs behandling av personuppgifter genom att klicka på den här länken.

Innan du anmäler dig till ett BPH, läs igenom länkarna nedan:

Dopingregler

Informationsbroschyr