bph.jpg

BPH-Säsong 2022

Det är högt tryck på BPH och vår bana är fullbokad under hela 2022.  Om/när vi får återbud eller om hundar som ska delta blir sjuka lägger vi ut återbudsplatser här på hemsidan och på vår Facebooksida. Följ sidan så får ser du när lediga platser dyker upp. Vi har inte möjlighet att ha reservlista.

Välkomna till vår bana 2022

// Ingela & Petter Wik 

BPH 2022

  • 9/7 Fullbokad

  • 10/7 Fullbokad

  • 26/7 Fullbokad

  • 27/7 Fullbokad

  • 27/8 Fullbokad

  • 3/9 Fullbokad

  • 4/9 Fullbokad

  • 17/9 Fullbokad

  • 8/10 Fullbokad

  • 9/10 Fullbokad

En BPH beskrivning hos oss kostar 850 kr.

Ängsgården Hundutbildning AB är en icke momsbefriad organisation, därför går 160kr per deltagare direkt till staten i momsinbetalning. Vi betalar arvoden och milersättning till alla våra funktionärer. 200 kr i stambokföringsavgift per hund går direkt till Svenska kennelklubben.

Våra bokningsvillkor följer lagen om distansavtal i samband med bokning av BPH. 

Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp, från dagen din bokning registreras hos oss.

Information om BPH

Beskrivningen innehåller sju moment och syftar till att ge en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Den omfattar exempelvis möte med främmande personer, att leka, leta efter mat och att stöta på överraskningar. Om hundägaren vill kan också hundens reaktion vid skott prövas.

​Efter att du och din hund har gått banan gör beskrivaren en muntlig redovisning av hundens reaktioner och ger en subjektiv sammanfattning av dess personlighet. Detta får du i ett sammanfattande protokoll efter beskrivningen. Du har möjlighet att köpa en BPH-rosett efter genomförd beskrivning. Efter ett par dagar finns hela protokollet att läsa på SKK:s avelsdata.

​Utifrån de reaktioner din hund visar vid de olika momenten kommer du få en uppfattning om vad den har sina starka sidor och under vilka omständigheter den kanske behöver stöd och uppmuntran. Kanske kan du också få en förklaring till uppträdande och agerande hos din hund som du uppfattar som krävande eller oönskade.

Det är till god hjälp för special- och rasklubbar, hunduppfödare och hundägare att ha ett verktyg som under ordnade former beskriver mentaliteten hos såväl tilltänkta avelsdjur som familje-, sällskaps- och arbetande hundar. Varje BPH-beskriven hund bidrar med en liten del till ökad kännedom och förståelse för just rasens egenskaper och särdrag, men också för vår hundpopulations mentalitet i ett större perspektiv.

​Din hund måste ha fyllt 12 månader för att kunna genomgå BPH. Det finns ingen övre gräns. Din hund ska vara ID-märkt och vaccinerad. Oregistrerade hundar måste ha tävlingslicens. Du som ägare eller förare ska vara med i SKK eller i special/rasklubb. Det krävs inga förberedelser och det finns inga krav på att din hund ska vara lydig. Vår bana är inhägnad så hunden kan inte rymma under de moment där den är lös. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får instruktioner av testledaren om hur du ska gå tillväga vid varje moment.

Anmälan till BPH innebär att du ingår avtal med Work for fun-Hundutbildning och SKK. Med avtalet som laglig grund lagrar och behandlar Work for fun-Hundutbildning dina personuppgifter under en period om högst 90 dagar i syfte att administrera ditt provdeltagande. Efter provtillfället skickas dina personuppgifter samt provresultatet till Svenska Kennelklubben för behandling, lagring och publicering på SKKs Hund- och Avelsdata. Du kan läsa mer om SKKs behandling av personuppgifter genom att klicka på den här länken.

Innan du anmäler dig till ett BPH, läs igenom länkarna nedan:

Dopingregler

Informationsbroschyr